úterý 19. září 2017

Hotel Arkesia

Noční přelet na Karpathos proběhl bez komplikací a turbulencí. Ráno nás po výstupu z letadla přivítalo teplem tak nějak zcela nečeským. Bundy a mikiny přesunuty do batohu a začínáme si zvykat na jihoevropskou ohřívárnu starých kostí.

Zelenkavě polstrovaný autobus nás přepravil do vesničky Arkasa, hotelu Arkesia. Vesnička (možná na místní poměry se svými 200 obyvateli městečko) je v okolí hotelu poněkud ospale zaprášená. Hotel taky už má své mládí poněkud za sebou. Dobře, dejme tomu tři hvězdy. Zato koupelna našeho pokoje je ve stadiu klinické smrti. Osvětlena blikající pidižárovečkou, snad aby ty předsmrtné projevy byly méně patrné. Z naší čerstvě vyšperkované koupelny v Náčkovicích opravdu drsný skok. Alespoň se budeme domů více těšit...

Naštěstí v koupelně snad dovolenou trávit nebudeme. Hotel má pěkný bazén a je tu klid. A co nás dostalo úplně do kolen je místní pláž. Tedy spíš moře. První den zde byla tak neuvěřitelně křišťálově čistá voda, pod kterou zářilo pravidelné vlnkování bělostného písku na dně a proháněla se hejna rybiček všude kolem nás, že se až dech tajil.